Látványos és különleges desszert: vaníliás aszúzselé szőlőszemekkel

Egyszerű, de különleges édesség, amit akár órákkal tálalás előtt is elkészíthetsz. A sűrű vaníliakrém tökéletesen összeillik az édes aszúban megdermedt, friss szőlőszemekkel.

Készíts egy friss vaníliakrémet, sűríts be zselésítővel egy kis aszút, dobj bele szőlőszemeket, utána fogadd a bókokat! Senki nem fog panaszkodni, amiért nem dagasztottad és kelesztetted a karácsonyi desszertet órákon át. Finom, izgalmas, nem túl édes, felnőtt finomság.

Fontos, hogy elég szilárd legyen a vaníliakrém.
Fontos, hogy elég szilárd legyen a vaníliakrém.Szabó E

Hozzávalók 4 személyre

A krémhez:

  • 1 fél mokkáskanál
  • 0.5 liter tej
  • 1 pudingpor (tejszín- vagy vaníliaízű)
  • 1 vaníliarúd
  • 4 csapott evőkanál cukor

A zseléhez:

  • 1 nagy bögre szőlőszemek
  • 2.5 deci Tokaji aszú
  • 2.5 deci víz
  • 1.5 zacskó zselatin
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Előbb késztísd el a zselét. Ha biztosra akarsz menni, ez kerüljön a poharak aljára. Áztasd be a zselatinlapokat, forrald össze a bort, a vizet és a cukrot, add hozzá a zselatint, majd tedd félre egy kis időre. Még folyékony állapotban mehet a poharakba a folyékony keverék. Ha elosztottad, dobd bele a szőlőszemeket is. 

A legjobb, ha készítesz egy sűrű, friss, vaníliás főzött krémet, de egyszerű dessszerteket ígértünk, úgyhogy akár pudingproból is készítheted a krémet a leírás alapján. Tedd a tűzre a tejet, keverd el a port néhány kanál tejben, majd öntsd össze őket, és keverd kis lángon, amíg besűrűsödik. Ha elkészült, adj hozzá egy evőkanál vajat, egy vanília kikapart magjait és egy fél mokkáskanál sót. Kanalazd a vaníliakrémet a már megszilárdult zselére, végül tedd a hűtőbe néhány órára. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek