Meggyleves rooibosszal – soha nem jönnek rá a vendégek, hogy mitől ilyen finom

A tea aromájától a meggyleves egy nagyon különleges és izgalmas hangulatot kap, arról nem is beszélve, hogy a rooibosnak számos egészségügyi előnye van, így teljesen indokolt, hogy minél többféle ételbe belekerüljön.

A rooibos tea gyökerei valahol Dél-Afrikában vannak, ahol a helyi bennszülöttek már hosszú ideje szüretelték a vörös fokföldirekettye tűszerű leveleit, mire azok a II. világháború alatt világszerte elterjedtek. Akkoriban az ázsiai teaimport elég döcögősen haladt (sehogy), így a rooibos egy kiváló helyettesítő termék lett, ami egyre népszerűbbé vált, és lassan eljutott a világ minden pontjára.

És hogy mire jó? Mire nem!? A rooibos ásványi anyagokban gazdag, antioxidánsai lassítják az öregedést, kiváló görcsoldó, de gyulladásgátló és antiallergén hatást is tulajdonítanak neki, valamint fejfájás ellen is használják. És ha még ez sem lenne elég, enyhíti az asztma, a szénanátha tüneteit, jó hatással van az álmatlanságra és hasnyálmirigy-bántalmakra, de az emésztést is javítja.

Van valami különleges íze...
Van valami különleges íze...Alleko

Hozzávalók 4 személyre

  • 0.5 kiló meggy
  • 1 liter Rooibos tea
  • 10 deka cukor
  • 1 csipet
  • 2 deci tejszín
  • 1 fahéjrúd
  • 1 deci vörösbor
  • néhány szem szegfűszeg
  • 1 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a teát, amihez filteres vagy szálas teakeveréket is használhatsz. Keverd bele a kristálycukrot, a bort és a fahéjrudat, majd melegítsd addig, amíg a cukor feloldódik. Add hozzá a meggyet, így főzd még nagyjából 10 percen keresztül. Ezek után vedd ki a fahéjrudat és egy merőkanálnyit a forró keverékből, az utóbbit keverd össze a liszttel és a tejszínnel, töltsd vissza a levesbe, keverd addig, amíg besűrűsödik. Melegen és hidegen is nagyon finom.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek