Házi halrudak babáknak (8-9 hónapos kortól)

Sokan szeretjük a halrudacskákat, de sajnos tapasztalat, hogy nem mind készül valódi halfiléből, így sokszor csalódottan konstatáljuk, hogy fehér hús helyett valamilyen húspépet kapunk. Ugye te sem adnál ilyesmit a babádnak? Ambrus Éva, a ManóMenü bloggere most megmutatja, milyen a babák és felnőttek ízlésének egyaránt megfelelő halrúd.

A sima rántott hal is egyből babaétel lesz, ha a kicsiknek megfelelő méretűre vágjuk, és fingerfoodként kínáljuk. Ambrus Éva: Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen című receptgyűjteményéből hozzuk a bababarát receptet. 

BOOOK Kiadó/Zergi Borbála
BOOOK Kiadó/Zergi BorbálaZergi Bori

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 5 szelet fehér húsú halfilé 1-1,5 cm vastag és kb. 6 cm hosszú
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 egész tojás
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A halat a szokásos módon panírozzuk: lisztbe, majd felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsiben vagy olaj nélküli fritőzben kisütjük. Párolt zöldséggel és zöldfűszeres joghurttal kínálhatjuk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek