A vörös húsok varázslója: a rozmaringos fűszervaj

Ha illatos, pikáns ízélményre vágyunk, használjunk rozmaringos fűszervajat!

A fűszervajak feldobnak mindenféle sültet, de akár egy sima spagettit vagy főtt rizst is illatossá és ízessé varázsolnak. A húsokhoz inkább a sütés legvégén vagy tálalás előtt adjuk, hogy megőrizzük a friss fűszerek ízét. A rozmaringos fűszervaj a vörös húsok méltó társa.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 4 ág rozmaring
  • 2 teáskanál színes borskeverék (összetörve)
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 kiskanál (fele is elég)
Recept idők

Elkészítés:

  1. Összekeverjük az ízesítőket a vajjal.
  2. Egy darabka folpackra halmozzuk, feltekerjük, rúddá formázzuk, a két végénél öszecsavarjuk, behűtjük, ha kifagyott, a fóliában hagyva csini csomagolópapírba tekerjük.
Profi séf mutatja, hogyan készíts zseniális marhahúst. Videó!
Profi séf mutatja, hogyan készíts zseniális marhahúst. Videó!

Egyszerű és finom receptek hétköznapi hozzávalókból, két profi séftől.

Tovább »

Még több recept

Triplacsokis cupcake-ek Nutella-krémmel – ezt süsd meg, ha biztosra akarsz menni!

Aki a sütit szereti, az a csokit is biztosan szereti, ezért jó ötlet triplacsokis sütikkel lekenyerezni, megvesztegetni és örökre magunkhoz láncolni a családot és a vendégeket. Ennél a sütinél biztosan nem jön elő, hogy én nem szeretem a zselatint/málnát/túrót, vagy az élesztős dolgokat, a Nutella segít abban, hogy az egész tuti siker legyen.

február22., 10:40

Melegszenya-előkelőség: rózsaborsos melegszendvics camembert sajttal, fügével és mézzel

Ha már unod a megszokott melegszendvicseket, ezzel jaszkarizz a család és a vendégek előtt! A camembert – ahogy átalában a többi sajtféle is – tök jól bírja a gyümölcsöket és akár a mézet is.

február23., 11:20

Ez a legegyszerűbb gombócrecept, amit édes és sós töltelékekkel is készíthetsz

A szilvás gombóc az az étel, aminek nem kell a cégér, a legjobb pedig az, hogy szilvát már egész évben kaphatunk, nem kell megvárni a szezonját sem.

február19., 10:40

Házi készítésű halrudacskák – a gyerekek is imádni fogják!

Egy kis mézes mustár és friss őrölt színesborssal alaposan megszórt sült krumpli teheti igazán fullossá ezeket a halfalatkákat, amiket ebben a formában valamiért sokkal szívesebben esznek meg a gyerekek, mint a halászlét, a grillezett vagy a sült halat.

február22., 09:21

Így készül a nagymama reszelt túrósa

A kakaós reszelt tészta és a vastag túrós réteg elvitathatatlanul nyerő kombó.

február20., 09:24

Egyszerű és gyors süti: hagyományos linzerkarika

Egy kis házi lekvárral a legfinomabb ez a klassz linzer, amit kedved szerint turbózhatsz egy kis mandulalikőrrel, pálinkával, fahéjjal vagy más kedvenc fűszereiddel.

február21., 09:20

Mustra