A vörös húsok varázslója: a rozmaringos fűszervaj

Ha illatos, pikáns ízélményre vágyunk, használjunk rozmaringos fűszervajat!

A fűszervajak feldobnak mindenféle sültet, de akár egy sima spagettit vagy főtt rizst is illatossá és ízessé varázsolnak. A húsokhoz inkább a sütés legvégén vagy tálalás előtt adjuk, hogy megőrizzük a friss fűszerek ízét. A rozmaringos fűszervaj a vörös húsok méltó társa.

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 4 ág rozmaring
  • 2 teáskanál borskeverék színes (összetörve)
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 kiskanál só (fele is elég)
Recept idők

Elkészítés:

  1. Összekeverjük az ízesítőket a vajjal.
  2. Egy darabka folpackra halmozzuk, feltekerjük, rúddá formázzuk, a két végénél öszecsavarjuk, behűtjük, ha kifagyott, a fóliában hagyva csini csomagolópapírba tekerjük.
fűszervaj (a 3-hoz van ez az 1 kép!)
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek