A vörös húsok varázslója: a rozmaringos fűszervaj

Ha illatos, pikáns ízélményre vágyunk, használjunk rozmaringos fűszervajat!

A fűszervajak feldobnak mindenféle sültet, de akár egy sima spagettit vagy főtt rizst is illatossá és ízessé varázsolnak. A húsokhoz inkább a sütés legvégén vagy tálalás előtt adjuk, hogy megőrizzük a friss fűszerek ízét. A rozmaringos fűszervaj a vörös húsok méltó társa.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 4 ág rozmaring
  • 2 teáskanál színes borskeverék (összetörve)
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 kiskanál só (fele is elég)
Recept idők

Elkészítés:

  1. Összekeverjük az ízesítőket a vajjal.
  2. Egy darabka folpackra halmozzuk, feltekerjük, rúddá formázzuk, a két végénél öszecsavarjuk, behűtjük, ha kifagyott, a fóliában hagyva csini csomagolópapírba tekerjük.
Profi séf mutatja, hogyan készíts zseniális marhahúst. Videó!
Profi séf mutatja, hogyan készíts zseniális marhahúst. Videó!

Egyszerű és finom receptek hétköznapi hozzávalókból, két profi séftől.

Tovább »

Még több recept

Csípős gasztroajándék nem csak férfiaknak: csilis fűszervaj

Csilis is, narancsos is, épp csirkéhez illő, de a lazac is pompás lesz vele.

2018. december15., 17:14

Gasztromeglepetés: házi petrezselymes fűszervaj

Eredeti ajándék az ünnepekre a sokféleképpen felhasználható, varázslatos, házi készítésű fűszervaj.

2018. december11., 15:12

Mustra