Egyszerű és finom paradicsomos spagetti recept két profi séftől

Olvasási idő kb. 4 perc

Imádod a paradicsomos spagettit? És a bacont? Mi is! Éppen ezért megkértünk két profi séfet, hogy mutassák meg nekünk, mit főznének paradicsomból, spagettiből és baconből. Videó.

Mi különbözteti meg a menő séfet a főzni szerető átlagembertől? Például az, hogy előbbi hétköznapi összetevőkből is különleges ételt tud varázsolni. Két profit, Sipos Andrást (ő a Beefbar Budapest séfje) és Várvizi Pétert (ő pedig a Larus konyháját vezeti) kértünk meg, hogy olyan alapanyagok mellé, amiket mi is rendszeresen használunk otthon, válasszanak még néhányat, és főzzenek belőle nekünk valami izgalmasat.

Ezúttal spagettit, bacont és paradicsomot kellett használniuk, korábbi, rizses-csirkés receptjüket pedig itt találod. Ahogyan legutóbb, úgy most is Várvizi Péter egy otthon is könnyedén elkészíthető ételt mutat, Sipos András pedig egy olyat, amit ugyan szintén bárki meg tud csinálni, de igényel némi előkészületet. Nézd meg a velük készült videónkat, utána pedig a recepteket is leírjuk.

Receptek:

Larus (Várvizi Péter)

Bőrén sült süllő cukkinispagettis, koktélparadicsomos tésztával

Hozzávalók 4 főre:

A süllőhöz:

- 600 g tengeri süllőfilé bőrével

- 8 g só

- 3 g bors 

- 30 ml olívaolaj 

A körethez:

- 300 g spagetti

- 3000 ml víz

- 15 g só

- 35 ml olívaolaj 

- 100 g szalonna 

- 300 g cukkini 

- 200 g koktélparadicsom

Elkészítés:

1. Tegyünk fel egy lábos vizet, és forraljuk fel, és tegyük bele a sót.

2. Amikor a víz felforrt, helyezzünk egy másik serpenyőt a tűzre, hevítsük fel, és tegyük bele az olívaolajat.

3. Főzzük meg a spagettit a forró vízben.

4. Miközben a tészta fő, helyezzük a bőrével a serpenyő aljára a tengeri süllőfilét, és sózzuk meg.

5. Ekkor egy szeletelő segítségével vágjuk vékony hosszú szálakra a cukkinit.

6. Egy újabb serpenyőt hevítünk, olívaolajjal. Beledobjuk a kettévágott koktélparadicsomokat, majd egy perc múlva a cukkinicsíkokat. Sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a leszűrt spagetti tésztával.

7. Amikor a hal bőre szépen ropogósra sült (ez kb. 4-5 perc), akkor a halat kivesszük a serpenyőből, majd nagyon apróra kockázott szalonnát pirítunk további fél percig. Végül hozzádobjuk a szintén nagyon apróra vágott cukkinit is.

8. Tálalás: Helyezzük a tányérra a koktélparadicsomos, cukkinis spagettit, majd tegyük mellé halfilét, a ropogós bőrével felfelé, és szórjuk meg a apróra vágott pirított szalonnás cukkinivel.

Beefbar (Sipos András)

Paradicsomos-baconös-burratás (vagy mozzarellás) házi spagetti

Hozzávalók:

A tésztához:

- 800 g 00-ás liszt

- 500 g semola liszt

- 600 g tojássárgája

- 5 db egész tojás

Paradicsomszószhoz:

- 500 g paradicsom

- 15 g fokhagyma pirítva

- bazsalikom

- olívaolaj

- cherry ecet

- parmezán szeletelve

- bazsalikom

- burrata (vagy ha nincs, akkor mozzarella)

1. A tésztát elkezdjük összegyúrni, majd az egész tojásokat egyenként adagoljuk hozzá. Vákuumcsomagolásban egy napig pihentetjük.

2. A paradicsomot sütőben 200 Celsius-fokon megsütjük fél óra alatt, majd leszedjük a héját. 

3. Keverőtálba tesszük a hámozott, sült paradicsomot, teszünk bele olívaolajat, bazsalikomot, és összeturmixoljuk.

4. A tésztát kinyújtjuk, 2 perc alatt megfőzzük. Közben apróra vágott bacont pirítunk.

5. A tésztát egy hígabb vajmártásban átforgatjuk majd hozzáadjuk a paradicsomszószt.

6. A paradicsomos tésztát tányérra halmozzuk, pirított baconnel, mozzarellával és a többi hozzávalóval díszítjük.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek