Olvasási idő kb. 1 perc
A Mangalica Fesztivállal hivatalosan is elkezdődött a kirakodóvásáros gasztro szezon. Az ingyenes eseményt XI. alkalommal tartják meg a Szabadság téren, ahol lehet malacot simogatni, tenyésztőkkel találkozni, zsírszoborral fotózkodni és hazai kézműves finomságokat kóstolni- De kapni kiflibe töltött mangalica pörköltet, mangalica zsírban pattogtatott kukoricát, zselés pálinka kockát, illetve lesz bográcsos főzőverseny is. Lapozgatóban mutatjuk, miért érdemes kilátogatni a belvárosi rendezvényre!
Mangalica sonkát is lehet kóstolni.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Dorogi János szobrászt is megihlették a malacok, mangalica szalonnából készített zsírszobrot az eseményre.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Az elmaradhatatlan fotófal huszárral.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Csak olyan termékek kaphatóak a rendezvényen, amik a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrízve vannak.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Igen, a mangalicahúsból készült termékek, többe kerülnek, mint a sertéshúsból készült ételek.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Új kedvenceink, a Smoking Guns barbecue szószai, amik saját termesztésű paradicsomból, paprikából és fűszernövényekből készülnek termelői méz édesítésével.
Fotó: Szécsi István / Dívány
A Smoking Guns termékei külföldön is felkapottak, Amerikában például 5.helyezést értek el az Áfonya-Fahéj és Érlelt kecskesajt-Vodka ízesítésű szószok.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Az ország minden pontjáról érkeztek őstermelők.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Misi a pék, azaz a Jacques Liszt többek között ilyen szilvalekváros finomsággal és hagymás-baconos-mangalicazsíros kenyérrel készült a fesztiválra.
Fotó: Szécsi István / Dívány
A mangalica zsírban pattogtatott kukoricánál garantáltan nagy lesz a nyüzsi.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Február 11-ig, vasárnapig lehet menni mangalicázni.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Hungarikumokkal felszerelt őstermelők lepték el a belvárost.
Fotó: Szécsi István / Dívány
A húskészítmények mellett lehet kapni különféle sajtokat, házi lekvárt, szörpöt, mézet, mézbort, olajakat és fűszereket is.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Szinte mindenhol lehet kérni kóstolót.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Míg máshol a vodkába áztatott gumicukor a menő, addig nálunk pálinkát zselésítenek.
Fotó: Szécsi István / Dívány
De azért inkább a húsoké a főszerep.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Mint minden rendes kirakodós fesztiválon, itt is találtok etetősort.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Mindig vannak, akik szeretnek hidegben enni.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Szőke-vörös- fecskehasú mangalicákat lehet bámulni két kóstoló között.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Haza is lehet vinni egy kis disznótorost.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Elmaradhatatlan fesztivál kellékek.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Tényleg rengeteg árus van az idei Mangalica fesztiválon.
Fotó: Szécsi István / Dívány
A sztárséfek mellett olyan ismert arcok is felbukkannak a fesztiválon, mint Wossala Rozina, aki mangalicatermék bírálóként vesz részt, míg Sváby András a főzőverseny zsűrijében kapott helyet Segal Viktor és Vajda Pierre mellett.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Nincs fesztivál pálinka nélkül.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Számít az érlelési idő és az adalék anyagok hozzáadása.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Ilyen guszta májasokat is lehet kóstolni.
Fotó: Szécsi István / Dívány
Szombaton 21.00 óráig, vasárnap 18.30-ig lehet menni mangalicázni.
Fotó: Szécsi István / Dívány