Az őszibarack-tejszínhab párosítás mindig nyerő, legyen szó fagyiról vagy süteményről. Ebben a sütiben egy kis kókusz turbózza a tejszínhabot, alul pedig kakaós piskóta felel azért, hogy kiegyensúlyozza a barack és a tejszín édességét. Mint minden nyári sütemény, ez is behűtve hozza a legjobb formáját, az ízek pedig jobban összeérnek, ha egy nappal előbb készítjük el. Aki pedig inkább egy pudingos-őszibarackos egyszerűségre vágyik, ne hagyja ki ezt a tükörtojás sütit!
Hozzávalók (20x20-as tepsihez)
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 1 dkg holland kakaó
- 2 dl hideg tejszín
- 1 ek. porcukor
- 1 db 400 grammos kókusztejkonzerv
- 10 gr zselatin
- 4 ek. víz
- 6 őszibarack
- 4 ek. barackdzsem
- kevés kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A kókusztejkonzervet berakjuk a mélyhűtőbe, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
2. A tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt sűrű, világos, habos krémmé verjük a kézimixer legnagyobb fokozatán, majd rászitáljuk a kakaóval elkevert lisztet és forgató mozdulatokal, óvatosan egyneművé keverjük.
3. Sütőpapírral bélelt, magasabb formában 15 perc alatt megsütjük, rácson hagyjuk kihűlni.
4. A zselatint a vízben megáztatjuk, a tejszínt a porcukorral habbá verjük.
5. A mélyhűtőből kivett kókusztejkonzervet felnyitjuk és a felülre kivált, sűrű, krémszerű részét a tejszínhabhoz adjuk.
6. A zselatint kevergetve felmelegítjük, hozzáadunk a habból is két kanállal, mikor már sima, de még nem forrt fel, a tejszínes-kókuszos habba mixeljük.
7. A piskótát a barackdzsemmel megkenjük, kirakjuk a hámozott őszibarackszeletekkel, tetejére simítjuk a kókuszos habot, megszórjuk kókuszreszelékkel és 2-3 órát dermedni hagyjuk a hűtőben. Éles késsel tetszőleges méretre és formára vágjuk.