Közeledik a Halloween és ha a töklámpás elkészítését macerásnak találja, kísérletezzen muffinnal és habcsókkal. Mi is elkészítettük, és bár elsőre talán a süti készítése tűnik nehezebbnek, az igazi kihívást a habszellemben találtuk.
Muffin
Íme a muffin receptje, körülbelül tizenöt darabhoz.
- 35 dkg finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 15 dkg nádcukor/méz/vagy bármilyen édesítő
- 2 egész tojás
- 4 dl tej
- 1,5 dl kókuszzsír/olaj/vaj/margarin
- étcsokoládé
- fehér csokoládé tortabevonó/pudding
Az elkészítése roppant egyszerű: a tojásokat, cukrot habosra kell keverni egy robotgép/habverő/botmixer segítségével, majd hozzá kell adni a zsiradékot. Miután összekeverte, jöhet a tej, liszt, sütőpor, szódabikarbóna és a só. Amikor kész vágja bele a csokoládé darabokat és töltse félig a masszával a kis papírkosarakat. Tegye az egészet előmelegített sütőbe és 165 fokon süsse készre 18-20 perc alatt. Amíg a muffin hűl, olvassza fel a csokoládékat vízgőz felett. Miután a muffin kihűlt kenje be a tetejét a fehér csokival, majd az étcsokoládéval rajzoljon rá pókhálót. A képgalériában talál fotót a muffin elkészítéséről.
Szellemhabcsók
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 csipet só
- étcsokoládé/tortabevonó
A tojásfehérjét egy csipet sóval verje habosra úgy, hogy közben adja hozzá a porcukrot. Amikor a hab már kemény, kanalazza be egy habzsákba és kezdje el kinyomni a formákat a sütőpapírral kibélelt tepsire.
A habcsókokat tegye előmelegített sütőbe (80-100 fokon), és szárítsa legalább két órán át. A sütőből kivéve hagyja kihűlni, majd vízgőz felett olvasztott csokoládéval rajzolja meg a szellem arcát.
Tipp: ha nincsen otthon habzsák, használhat helyette műanyag zacskót, a csücskét vágja le, és úgy nyomja ki a habot.
Ebben a galériában pedig jöjjön néhány további ötlet, amit vállalkozó szelleműek lemásolhatnak: