Újabb terméket hívtak vissza: itt tudod figyelemmel követni a veszélyes élelmiszereket

GettyImages-1426849151

2023. július 6-án a Nébih visszahívta a Dárdás Főtt, füstölt, gyorspácolt császárszalonna 300 g-os kiszerelését nem jelölt, allergén szójatartalma miatt. Oldaluk rendszeres felkeresése életmentő lehet.

A visszahívásra került termékek listájáról a Nébih folyamatosan tájékoztat ezen a weboldalán.

Rákkeltő anyagot találtak egy tápszertípusban 2007-ben, Kínában. A gombaméreggel szennyezett porból mintegy 30 tonna került kereskedelmi forgalomba, mielőtt visszahívták. 2008-ban több mint 60 000 kisbabánál okozott vesebetegséget mérgezett tápszer, 2012-ben pedig több csecsemő halálát és legkevesebb 300 000 megbetegedését is okozta tejbotrány. 2013-ban Új-Zéland is figyelmes lett egy mérgező baktérium jelenlétére abban a tápszerben, amelyet addigra Ausztráliában, Kínában, Malajziában, Szaúd-Arábiában, Thaiföldön és Vietnámban is forgalomba hoztak.

A káros anyagok észlelése után a termékek haladéktalanul visszahívásra kerülnek, de arra nem mindig lehet garancia, hogy addigra nem fogyasztottak belőlük.

A 2012-ben alakult Nébih, azaz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal idén júniusban négy különböző termék visszahívását tette közzé, július 6-án pedig a Penny Market bejelentése alapján a Dárdás Főtt, füstölt, gyorspácolt császárszalonnával kapcsolatban hívta fel a szójára érzékenyek figyelmét. Mivel a termék jelöletlenül tartalmaz allergén szóját, visszahívásra került.

A Nébih az élelmiszer-ellátás szereplőinek felelős magatartásának és a gyors információ áramoltatásának köszönhetően folyamatosan frissíti oldalát, mely az elmúlt hat hónapra vonatkozóan őriz termékvisszahívási adatokat. Annak időről időre történő megtekintése a tudatos fogyasztói magatartás záloga is lehet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra