Szabadnapot vehetnek a magyar dolgozók: ők élhetnek a lehetőséggel

GettyImages-1482788434
Olvasási idő kb. 3 perc

A Schneider Electric gyár különös módon ösztönzi munkavállalóit. A legjobban teljesítők extra szabadnapokhoz juthatnak.

A munkatársak elismerésére hozott létre még korábban egy programot a Schneider Electric. Mint kiderült, a módszer bevált, s igazán ösztönzően hat az alkalmazottak teljesítményére. 

Az eddigi kedvezmények mellett immár szabadnapokra is beválthatják a Schneider Electric munkatársai az ösztönzésképp, munkájuk után járó pontokat. A felmérések azt mutatják, hogy ez a típusú rendszeres elismerés jelentősen erősíti a munkavállalók elkötelezettségét, és még az üzleti eredményekre is pozitív hatással van. 

Munkavállalóikat ösztönzik szabadnapokkal a cégnél
Munkavállalóikat ösztönzik szabadnapokkal a cégnélTom Werner / Getty Images Hungary

Szabadnap jár a kemény munkáért

Mint arról a HRPortal.hu is beszámolt, a kiemelkedő teljesítmények elismeréseként a Schneider Electric a cég Step Up programjának keretében jutalmazza alkalmazottait. 

A Step Up pontokat eddig többek között árucikkekre, ajándékkártyákra, élményekre és jegyekre is beválthatták a cég munkatársai a Schneider Electric Store-ban.

Mostantól azonban újabb kedvezménnyel bővült a lehetőségeik száma, a kapott pontokat ugyanis már szabadnapok megvásárlására is felhasználhatják. A vállalat formabontó kezdeményezésének lényege, hogy munkavállalóik feladatain felüli tevékenységeit és a közösségi munkát jutalmazzák pontokkal. A jutalompontokra a kollégák egymást jelölhetik, a teljesítmény mértékétől függően ők, vagy vezetőik döntik el, hogy a jelölt ténylegesen kiérdemelte-e a jutalmat.

A munkavállalók terjeszthetik fel egymást

A májusban bevezetett újdonságnak köszönhetően a Schneider Electric dolgozói évente akár 3 plusz szabadnapra is szert tehetnek a programnak köszönhetően. Egy-egy szabadnap 1700 Step Up-pontba kerül.

"A Deloitte tanácsadó cég tanulmánya alapján a kimagasló teljesítmények elismerése erősíti a munkavállalói elkötelezettséget azáltal, hogy olyan pozitív munkakörnyezetet teremt, ahol az embereket értékelik és megbecsülik. Az elemzés szerint a magasan elkötelezett alkalmazottak 71 százaléka olyan szervezeteknél dolgozik, ahol a kollégákat havonta vagy gyakrabban elismerik" – írja a HRportál.  

A Deloitte kutatása azt is megállapította, hogy a jól működő, a munkavállalókat méltányoló programokkal rendelkező vállalatok tizenkétszer nagyobb valószínűséggel érnek el kimagasló üzleti eredményeket, mint azok, ahol nincs ilyen jutalmazási forma. A jutalmazási rendszerekkel élő szervezeteknél ráadásul mintegy 31 százalékkal csökken az önkéntes fluktuáció.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek