Példátlan szigorral razziázik a rendőrség, nagy létszámban vonulnak fel

GettyImages-1254966485

Hatalmas razziát indít a rendőrség az utakon, több száz traffipaxot vetnek be a Speedmaraton kampány keretein belül.

Ma hajnaltól holnap reggel 6 óráig nagyszabású sebesség-ellenőrzést tart a rendőrség, amelynek keretein belül több száz traffipaxot vetnek be. Minden vármegye érintett, közölte a Pénzcentrum.

A razzia nemzetközi együttműködés részeként zajlik

Az akcióban a rendőri egységek az elérhető összes traffipaxot be fogják vetni egy nemzetközi együttműködésnek köszönhetően. Az akció az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján valósul meg. A fokozott közúti ellenőrzések egy e hét hétfőn induló, egész Európára kiterjedő kampány részét képzik.

Nagyszabású rendőrségi razziát tartanak az utakon
Nagyszabású rendőrségi razziát tartanak az utakonpolice.hu / Police.hu

A ROADPOL, vagyis az Európai Rendőrségi Szövetség célja, hogy fellépjen a közúti bűnözés ellen és előmozdítsa a biztonságos közlekedést. A szervezet a tagországok rendőri erőinek együttműködését segíti elő, hogy hatékonyan lépjenek fel a közúti biztonság javítása érdekben.

A Speedmaraton egy olyan kampány, amelyet a ROADPOL és a helyi rendőrségi erők szerveznek.

Kiemelt célja, hogy fellépjen a gyorshajtók ellen.

A Speedmaraton napján a sebességhatárok betartása és a gyorshajtók lekapcsolása érdekében a rendőrség fokozott ellenőrzéseket tart.

A ma reggel 6-tól holnap reggel 6-ig tartó ellenőrzések az ország teljes területét érinti. Fontos alapját adja az akciónak, hogy a korábban összegyűjtött lakossági igényekre reagálva telepítették a sebességmérő eszközöket. A lakosok jelezhették az előzetes igényfelmérés során, hogy ismereteik szerint mely útszakaszokon lépik át a sebességkorlátozást a megszokottnál is többen.

Nem csak pénzbírság járhat a gyorshajtónak

A gyorshajtás ma már brutális összegekbe kerül, ha pedig nem veszed észre időben, hogy megbírságoltak, akkor még az autódat is kivonhatják a forgalomból. Ahogy azt a Dívány korábban is megírta: ha traffipaxszal felvétel készül arról, hogy gyorsan hajtottál, a rendőrség postázza az üzembentartó bejegyzett lakcímére az értesítőt, ám ha nem történik meg a bírság befizetése, értesítik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, illetve a területileg illetékes okmányirodát, az ő bevonásukkal zajlik a pénz behajtása és az autó forgalomból történő kivonása.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek