Bírság járhat érvényes parkolójegy mellett is, ha oda parkolsz, ahova csak helyieknek szabad

GettyImages-1453276181

Öt számjegyű bírság sújthatja azokat a figyelmetlen autósokat, akik parkolásnál nem figyelnek oda arra, hogy egyes budapesti kerületekben a parkolóhelyek egy részét a helyieknek tartják fenn.

Az érintett kerületekben a parkolóhelyek 30 százaléka hamarosan csak a helyi lakosok által használható a nap 24 órájából 13-ban.

A sort a VI. kerület nyitotta, még 2021-ben festettek fel jeleket a burkolatra. Az így jelölt helyekre este hat és reggel hét közt csak helyiek állhatnak.

Elsőre szabályosnak tűnő parkolásért is járhat bírság
Elsőre szabályosnak tűnő parkolásért is járhat bírságKentaroo Tryman / Getty Images Hungary

Ezt KRESZ-táblák is jelzik: ilyenek minden, azóta Terézváros példáját követő kerületben vannak, a felfestések ugyanakkor eltérők. 

Most már a hatodik kerületen kívül az V., a VII. és a XIII. kerület is lefoglal helyeket éjszakára lakosai számára. A IX. kerületben is vannak ilyen tervek.

Az érintett kerületekben éjjelente ellenőrzik is, hogy ki parkol a megjelölt helyeken. Ha valakit azon kapnak, hogy illetéktelenül állt ottani lakosoknak fenntartott helyre, akár 13 ezres bírsággal is sújthatják, de van olyan kerület is, ahol kerékbilincs járhat a dologért, vagy elszállítják az autót.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek