A nyugdíjasok fontos kedvezménye jár le hamarosan – sok pénzükbe kerülhet

GettyImages-482147037
Olvasási idő kb. 2 perc

A szünidő kezdetével sok termálfürdő megszünteti a nyugdíjasoknak szóló kedvezményeit, így az időseknek is teljes árú belépőjegyet kell majd vásárolniuk.

Sok termálfürdő biztosít kedvezményt a nyugdíjasoknak a hét bizonyos napján vagy napjain. Ez az árengedmény azonban a nyári tanítási szünet beköszöntével – egyes helyeken ennél már előbb is – megszűnik – derül ki az Economx írásából.

Aki még gyorsan ki akarja használni a kedvezményes belépési lehetőséget, annak fontos tudnia, hogy a legtöbb termálfürdő az árengedményt a nyugdíjfolyósító által kiállított igazolvány bemutatásakor adja csak meg. Bizonyos fürdők ősszel a kedvezményt újraindítják.

Ősszel sok helyen visszahozzák a nyugdíjasoknak szóló kedvezményes belépőjegyet a fürdők
Ősszel sok helyen visszahozzák a nyugdíjasoknak szóló kedvezményes belépőjegyet a fürdőkBamboome / Getty Images Hungary

Nem sok jóra számíthatnak a jövő nyugdíjasai – minden kedvezmény fontos lehet nekik

A kedvezményekre márpedig egyre inkább szükségük lesz a nyugdíjasoknak, hiszen az elöregedő magyar társadalomban nem sok jóra számíthatnak. Ahogy azt a Dívány is megírta: a mai fiataloknak 68-70 éves nyugdíjkorhatárra és megélhetést már nem biztosító összegű nyugdíjra van csak kilátásuk. A helyzet megoldásához szakértők szerint vagy tovább kell emelni a nyugdíjkorhatárt, vagy csökkenteni kell a nyugdíjak összegét, vagy pedig növelni kell az adó- és járulékkulcsokat.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek