Újabb változtatást vezet be a Facebook

GettyImages-2126125339

A Meta májustól megjelöli azokat a képeket, hang- és videóanyagokat, amelyeket mesterséges intelligencia állított elő.

Monika Bickert, az amerikai internetes óriásvállalat tartalmakkal kapcsolatos politikáért felelős alelnöke tette közzé, hogy a Meta „Made with AI” („Mesterséges intelligenciával készült”) felirattal látja el a digitálisan módosított tartalmakat. Bickert szerint a változásra azért van szükség, mert ezek az anyagok „különösen nagy kockázatot jelentenek a közvélemény megtévesztésére”.

A Meta már korábban bejelentette, hogy a fájlokba épített láthatatlan markerek segítségével képesek észlelni, hogy az adott tartalom a mesterséges intelligencia eszközeivel készült-e. A címke a Facebookon, az Instagramon és a Threads-en közzétett, mesterséges intelligenciával készült tartalmakon lesz látható.

A Facebook májustól jelezni fogja, ha egy kép mesterséges intelligenciával készült
A Facebook májustól jelezni fogja, ha egy kép mesterséges intelligenciával készültGrafissimo / Getty Images Hungary

A kaliforniai vállalat azután döntött így, hogy februárban a felügyeleti testület „inkoherensnek” nevezte a manipulált tartalomra vonatkozó jelenlegi szabályozást, és felhívta a figyelmet arra, hogy a közelgő amerikai elnökválasztások idején a mesterséges intelligencia széles körű jelenléte nagyon könnyen visszaélésekhez vezethet.

Ha olvasnál még a mesterséges intelligenciáról, ezt a cikket ajánljuk:

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek