Már ezeket a termékeket is hamisítják - vigyázz, te is veszed őket

GettyImages-1455305638

A piacra kerülő hamis termékek nemcsak a gazdaság szereplőit károsítják meg, de a vásárlókra nézve még egészségi kockázatot is jelenthetnek. Ezért ezek kiszűrése a NAV kiemelt feladatai közé tartozik. Munkatársaik ezúttal a legismertebb márkájú mosó- és öblítőszerek több mint ezer liternyi hamisítványára bukkantak.

Az M1-s autópályán egy személyautóban több mint ezer liter hamis mosó- és öblítőszert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) munkatársai.

A védjegy tulajdonosának engedélye nélkül forgalomba hozott Ariel, Lenor, Persil, Jar termékeket kivonták a forgalomból. 

Az elkövető által a jogtulajdonosnak okozott kár meghaladja az 1,2 millió forintot. Ellene iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekmény miatt eljárás indult.

A lefoglalt termékek hamis voltáról a jogtulajdonos is meggyőződött
A lefoglalt termékek hamis voltáról a jogtulajdonos is meggyőződöttHitra / Getty Images Hungary

A 258 flakon hamis terméket egy 53 éves férfi vezette, cseh rendszámú személygépkocsiban találták a NAV éber szakemberei, akiknek a zsúfolásig megtelt autó szúrt szemet még Húsvét vasárnap az M1-es autópálya ácsi szakaszán. A férfi, lekapcsolását követően, védelmében elmondta, hogy az árút csehországi értékesítés céljából Budapesten vásárolta, ám arról nem volt fogalma, hogy a sok száz liternyi szer egytől egyig hamisítvány.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek