A legjobb ízhatás érdekében a sört hidegen érdemes fogyasztani. Az egyetlen bökkenő, hogy hosszú órákba telik, mire eléri a kívánt hőfokot a hűtőben. Persze a boltból hazaérve bedobhatod a mélyhűtőbe is, de ha nem vagy résen, és túl sokáig vársz, akár fel is robbanhat, így nem a szomjúság lesz a legnagyobb bajod. Lássuk, hogy milyen alternatív megoldások léteznek.
1. Tedd jégre
Ha egy nagyobb tálat megtöltesz jéggel, és abba teszed a söröket, gyorsabban lehűlnek, mint a hűtőszekrényben. Minél több a jég (és kevesebb a sör), annál hamarabb juthatsz hideg sörhöz.

2. Adj hozzá sót
A só csökkenti a víz fagyáspontját, ezért ha beleszórod a jeges tálba, már 5 perc után is érezhető lesz a különbség, így még kevesebbet kell majd várnod.
3. Próbáld ki a szárazjeget
Ha sikerül rátenned a kezed (nem szó szerint) némi szárazjégre, akkor nyert ügyed van, hiszen –78,5 Celsius-fok körüli állandó hőmérsékletével kiváló hűtőközegnek számít. Olyannyira, hogy jobb, ha nem is érintkezik közvetlenül a sörrel.
4. Csomagold vizes papírtörlőbe
Ha a sört átnedvesített papírtörlőbe csomagolva teszed be a hűtőbe, a felére csökkentheted a lehűtéséhez szükséges időt, így az ideális 7 Celsius-fokos fogyasztási hőmérsékletet a megszokott 4 óra helyett már alig 2 óra alatt elérheted. Ha nem hiszed, nézd meg az alábbi bizonyító erejű videót:
5. Használj rezet
A réz 60 százalékkal jobb hővezető az alumíniumhoz képest, ami azt jelenti, hogy felgyorsíthatja a sör hűtését is – például úgy, ha rézfóliába tekerve teszed be a hűtőbe.
6. Kínáld meg sűrített levegővel
Ez nem éppen szokványos megoldás, de van az a helyzet, amikor a cél szentesíti az eszközt. Ha igazán gyors eredményt szeretnél, akkor mindössze egyperces időráfordítással fújd be a sörösdobozt sűrített levegővel viszonylag közelről. Ha jól csinálod, közben látni fogod, hogy jégkristályok lepik el a felszínét. Csak arra kell figyelned, hogy elkerüld a doboz szájának környékét. Ha végeztél, töltsd ki a sört egy pohárba.
7. Hűtsd le előre
Béna tanácsnak tűnik, de a legegyszerűbb, ha előre gondolkozol. Amikor több sört veszel, akkor a boltból hazaérve tedd be az összeset a hűtőbe, így később már nem kell amiatt aggódnod, hogy elég hidegek-e.

Mentes Anyu szakácskönyvek
„A kevesebb több. A mentes jobb."
Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.
A könyvekbe most betekintést nyerhetsz.
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:
- Tartalomjegyzék
- Előszó
- Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
- + 1 recept is!
Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!
hirdetés