Így hűtsd le gyorsan a söröd: mutatjuk a legjobb trükköket

GettyImages-841542476

Mutatjuk, hogy melyek a legjobb bejáratott praktikák a sör gyors lehűtésére.

A legjobb ízhatás érdekében a sört hidegen érdemes fogyasztani. Az egyetlen bökkenő, hogy hosszú órákba telik, mire eléri a kívánt hőfokot a hűtőben. Persze a boltból hazaérve bedobhatod a mélyhűtőbe is, de ha nem vagy résen, és túl sokáig vársz, akár fel is robbanhat, így nem a szomjúság lesz a legnagyobb bajod. Lássuk, hogy milyen alternatív megoldások léteznek.

1. Tedd jégre

Ha egy nagyobb tálat megtöltesz jéggel, és abba teszed a söröket, gyorsabban lehűlnek, mint a hűtőszekrényben. Minél több a jég (és kevesebb a sör), annál hamarabb juthatsz hideg sörhöz.

A sör gyors lehűtésére az egyik legjobb megoldás a jég
A sör gyors lehűtésére az egyik legjobb megoldás a jégbhofack2 / Getty Images Hungary

2. Adj hozzá sót

A só csökkenti a víz fagyáspontját, ezért ha beleszórod a jeges tálba, már 5 perc után is érezhető lesz a különbség, így még kevesebbet kell majd várnod.

3. Próbáld ki a szárazjeget

Ha sikerül rátenned a kezed (nem szó szerint) némi szárazjégre, akkor nyert ügyed van, hiszen –78,5 Celsius-fok körüli állandó hőmérsékletével kiváló hűtőközegnek számít. Olyannyira, hogy jobb, ha nem is érintkezik közvetlenül a sörrel.

4. Csomagold vizes papírtörlőbe

Ha a sört átnedvesített papírtörlőbe csomagolva teszed be a hűtőbe, a felére csökkentheted a lehűtéséhez szükséges időt, így az ideális 7 Celsius-fokos fogyasztási hőmérsékletet a megszokott 4 óra helyett már alig 2 óra alatt elérheted. Ha nem hiszed, nézd meg az alábbi bizonyító erejű videót:

5. Használj rezet

A réz 60 százalékkal jobb hővezető az alumíniumhoz képest, ami azt jelenti, hogy felgyorsíthatja a sör hűtését is – például úgy, ha rézfóliába tekerve teszed be a hűtőbe.

6. Kínáld meg sűrített levegővel

Ez nem éppen szokványos megoldás, de van az a helyzet, amikor a cél szentesíti az eszközt. Ha igazán gyors eredményt szeretnél, akkor mindössze egyperces időráfordítással fújd be a sörösdobozt sűrített levegővel viszonylag közelről. Ha jól csinálod, közben látni fogod, hogy jégkristályok lepik el a felszínét. Csak arra kell figyelned, hogy elkerüld a doboz szájának környékét. Ha végeztél, töltsd ki a sört egy pohárba.

7. Hűtsd le előre

Béna tanácsnak tűnik, de a legegyszerűbb, ha előre gondolkozol. Amikor több sört veszel, akkor a boltból hazaérve tedd be az összeset a hűtőbe, így később már nem kell amiatt aggódnod, hogy elég hidegek-e.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek