Döbbenetes a régiós árkülönbség: ide érdemes használt autóért menni

GettyImages-151336872

Akár 2 millió forinttal olcsóbban is megveheted ugyanazt a típust, ha egy másik régióból vásárolsz.

Ha használatautót keresünk, érdemes a lakóhelyünktől távolabb is körülnézni, mert lényegesen olcsóbb ajánlatokkal találkozhatunk: 100-200 kilométerrel távolabb lévő autók akár 2 millió forinttal is olcsóbbak lehetnek, írja a HelloVidék.

Hatalmas régiós különbségek a használt autók piacán

A Használtautó.hu autópiaci szakértője által készített elemzésből kiderül, hogy a 10 legnépszerűbb használt modellt összehasonlítva Nógrád és Heves megyében találhatók a legöregebb és legolcsóbb autók, Pest és Zala megyében pedig a legújabb és legdrágább gépkocsik, ami jelzi, hogy mekkora az ország két fele közötti eltérés a vásárlóerő tekintetében.

Olcsóbb autóért érdemes pár száz kilométert utazni
Olcsóbb autóért érdemes pár száz kilométert utazniFahroni / Getty Images Hungary

Az ország keleti és nyugati részében hirdetett autók között pedig akár 2 millió forint is lehet a különbség, ami miatt használt gépkocsi vásárlása esetén érdemes a keresés körét kibővíteni, és akár távolabbra utazni a kiszemelt modellért.

A legnépszerűbb modellek árai között több száz, esetenként több milliós különbség is lehet

A szakértő a következő példán keresztül szemléltette a régiók közötti eltérést: Egy Ford Focus Nógrád vármegyében közel 2 millió forinttal olcsóbb, mint Budapesten, egy Škoda Ocatavia Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei és Pest vármegyei ára között pedig több mint 2 milliós különbség is lehet. De más modellek esetében is több százezres vagy milliós az eltérés, így egy Suzuki Swift nógrádi ára is közel 800 ezer forinttal marad el zalai társától. Tehát egy jó találatért érdemes akár több száz kilométert utazni, mert ezzel komoly pénzeket spórolhatunk meg.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek