Ne legyen túl vékony a húspogácsa.grandriver
Hozzávalók 2 személyre
- só és bors ízlés szerint
- 4 szelet kalács
- 20 deka darált marhahús (ideális választás legalább 20 százalékos zsírtartalmú marhahús)
- 15 deka sülthagyma-kocka vagy grillezett hagymakarika
- 2 nagy szelet érett cheddar
- 4 levél saláta
- 2 nagyobb szelet paradicsom
A szószhoz
- 3 nagy ek. majonéz
- 1 késhegynyi cayenne-bors
- 3 ek. ketchup
- 3 közepes darab apróra tört csemegeuborka
Elkészítés:
Sózd és borsozd a húst, majd kézzel formázz azonos méretű, 2 cm vastagságú korongokat belőle. Amikor elkészült, még forrón tedd rá a sajtot, és adj neki néhány percet, amíg ráolvad. Addig pirítsd meg kissé a kalács- vagy zsömleszeleteket is, majd keverd össze a szósz hozzávalóit. Ha ezzel megvagy, a szósszal kend meg a kalácsokat, arra mehet a hús, majd sorban a többi hozzávaló.