Ilyen a klasszikus marhaburger, ami grillen készítve, kalácsszeletek között is finom

A szendvics mellett elhoztuk kedvenc szószunkat is, amibe nálunk minden alkalommal egy adag Cayenne-csili is kerül. Ha még finomabbra szeretnéd, a ropogós sülthagyma-kockákat ne hagyd ki ebből a remek szendvicsből.

Ne legyen túl vékony a húspogácsa.
Ne legyen túl vékony a húspogácsa.grandriver

Hozzávalók 2 személyre

  • só és bors ízlés szerint
  • 4 szelet kalács
  • 20 deka darált marhahús (ideális választás legalább 20 százalékos zsírtartalmú marhahús)
  • 15 deka sülthagyma-kocka vagy grillezett hagymakarika
  • 2 nagy szelet érett cheddar
  • 4 levél saláta
  • 2 nagyobb szelet paradicsom

A szószhoz

  • 3 nagy ek. majonéz
  • 1 késhegynyi cayenne-bors
  • 3 ek. ketchup
  • 3 közepes darab apróra tört csemegeuborka
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a húst, majd kézzel formázz azonos méretű, 2 cm vastagságú korongokat belőle. Amikor elkészült, még forrón tedd rá a sajtot, és adj neki néhány percet, amíg ráolvad. Addig pirítsd meg kissé a kalács- vagy zsömleszeleteket is, majd keverd össze a szósz hozzávalóit. Ha ezzel megvagy, a szósszal kend meg a kalácsokat, arra mehet a hús, majd sorban a többi hozzávaló.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek