Köfteburger fahéjjal és padlizsánsalátával – pofonegyszerű és izgalmas fogás a nyári grillezésekhez

Ha te is szeretsz mindenféle izgalmas fűszert és új ízt kipróbálni, dobd össze ez a pofonegyszerű köfteburgert. Ha épp többen grilleztek, és nem dolgoznál túl sokat a vacsorával, akkor is remek: a salátát előre elkészítheted, a bucival sem lesz dolgod. Elég a darált húst befűszerezni, megformázni és tálalás előtt készre sütni.

Jó alaposan fűszerezd be a húsokat.
Jó alaposan fűszerezd be a húsokat.hiphotos35

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab hamburgerbuci kissé megpirítva
  • 1 kisebb darab padlizsán hosszában felvágva
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 4 ek. ketchup
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, koriander, kömény, fokhagymapor
  • 20 deka darált bárány- vagy sertéshús
  • 1 kevés olaj
  • 2 darab salátalevél
  • 10 deka mozzarella felszeletelve
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd be a húsokat és a grillen süsd készre, majd tedd a tetejére a sajtot, hogy ráolvadhasson. A besózott és beolajozott padlizsánt is grillezd meg, majd vágd össze és keverd el a paradicsompürével, ketchuppal és ízlés szerint fűszerekkel. Ezek után pirítsd meg a félbevágott hamburgerbucik belső felét, majd töltsd meg őket a szükséges hozzávalókkal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek