Alma grillezve fahéjjal, karamellszósszal és granolával

Remek tavaszi és nyári finomság, ami tökéletesen helyettesíti a süteményeket egy-egy forró napon. Ha még egy kanál mogyoró- vagy karamellfagyi is akad a tetejére, tökéletes desszert lesz belőle a grillezett húsok után.

Szeletenként és elfelezve is sütheted, utóbbi esetben alufóliában süsd elő.
Szeletenként és elfelezve is sütheted, utóbbi esetben alufóliában süsd elő.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy gombóc mogyorófagylalt
  • 4 közepes darab alma
  • 2 ek. granola
  • 2 ek. fehéjas porcukor
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 4 nagy ek. cukor a karamellhez
  • 1 csipet
  • 1 tk. vaj
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A karamellszószhoz a cukrot kis lángon olvaszd meg, majd add hozzá a sót, egy teáskanál vajat és a tejszínt. 

A grillezett almákhoz vágd ki a megfelelő eszközzel a magházakat, majd jól megvajazva a grillen süsd meg az almákat és szórd meg fahéjas cukorral. Tálald a fagylalttal, a karamellszósszal, majd végül granolával szórd meg a tetejét. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek