Függetlenül attól, hogy csak magadra vagy a fél rokonságra főzöl, már biztosan szembesültél a tésztafőzés egyik legnagyobb talányával: mennyit kell készíteni ahhoz, hogy egy ember pont jóllakjon vele. Egy maréknyi túl sok? Vagy épp ellenkezőleg, túl kevés? Pedig a megoldás végig ott volt az orrod előtt!
Porciózhatsz is vele
Igen, jól értetted. A kanálon lévő lyuk nem csak arra való, hogy akadálytalanul lecsöpöghessen a víz, miközben kiszeded a tésztát. Az Imgur egyik felhasználója, bizonyos PolarChi még 2016-ban robbantotta fel az internetet forradalmi felismerésével, miszerint a misztikus nyílás a spagetti tökéletes fejadagjának meghatározására is használható. Pont annyi száraztészta fér át ugyanis rajta, ami elegendő egy átlagos étvággyal megáldott felnőttnek.
Több éhes szájat kell jóllakatnod? Semmi gond, csak ismételd meg a procedúrát annyiszor, amennyien a spagettire pályáznak. Így soha többé nem kell attól tartanod, hogy a rosszul felmért adagolás miatt a maradék a szemétben végzi, vagy netán valaki éhesen távozik az asztaltól.
A tésztafőzésnek egyébként szintén megvannak a maga trükkjei. Ebben a cikkünkben például egy Michelin-csillagos séf adja át a tudományát.