3 tipp, hogy hatékonyabban pakold ki a mosogatógépet

A mosogatógép kipakolása a világ legegyszerűbb dolga. De nem szórakoztató, amikor a legegyszerűbb tevékenységeket is igyekszel a tökélyre fejleszteni? Ebben segít három hatékonyságnövelő tippünk.

Kétféle ember létezik: az, aki kitapasztalta, hogy mi a mosogatógép pakolásának leghatékonyabb módja, és az, akit ez teljes mértékben hidegen hagy. Jellemzően ez a két tábor hajlamos egymással házasodni, és életük hátralévő részében megjegyzéseket tenni a másik mosogatógép-pakolási technikájára. Konfliktusok azonban nem csak a két tábor között adódnak: még azok között sincs egyetértés a tökéletes módszer tekintetében, akik a maximumra fejlesztették ezt a technikájukat.

Te melyik táborba tartozol? (Több választ is jelölhetsz.)

Abban azonban mindenki egyetért, hogy az edények elhelyezésének elsődleges szempontja, hogy minél több tányér és pohár legyen tiszta, mire lejár a program. Ha pedig ez megtörtént, már csak ki kell pakolni a gépet. De hogyan lehet ezt a legpraktikusabban megtenni? Az Apartment Therapy cikke most három tippel válaszol a kérdésre. Bár ez a cikk most kifejezetten a kipakolás megkönnyítésére fókuszál, ez még akkor is érdekes lehet, ha nem igazán érdekel, hogy milyen szisztéma szerint éri meg legjobban bepakolni a mosogatógépet.

Kezdjük alulról

Sokan megtapasztaltuk már, hogy ha a felső rekeszből kezdjük el a helyükre tenni az edényeket, a bennük maradt víz sokszor az alsó szinten lévő tányérokra borul. Ezt megelőzendő, és mivel inkább szárazon szeretjük elpakolni az edényeket, érdemes az alsó rekesszel kezdeni, ezzel minimalizálva a kockázatot.

Szerinte is alulról érdemes kezdeni...
Szerinte is alulról érdemes kezdeni...Shutterstock

Hasonlót a hasonlóval

Sokat gyorsít a kipakoláson, ha azokat az edényeket vagy evőeszközöket, amiket a szekrényben amúgy is egymás mellett tárolunk, egymáshoz közel helyezzük be a mosogatógépbe. Így egy mozdulattal akár több tányért vagy poharat is a helyére tudunk tenni.

Mosózsák a mosogatógépben is

A kupakok, dobozok megtisztítását nagyban megkönnyíti, ha egy ugyanolyan mosózsákot, amit a ruhák mosása során használunk, kinevezünk a mosogatógépi használatra. A kisebb alkatrészek így megtisztulnak anélkül is, hogy a felső rekeszből akár a mosogatógép legaljára sodorná azokat a vízsugár, így miután lejárt a mosogatás, nem szükséges derékig behajolni, hogy elérjük ezeket a tartozékokat.

Ha már tudjuk, hogyan lehet a leghatékonyabban kipakolni a tiszta edényeket, gondoljuk át, vajon eddig tényleg jól pakoltuk-e be a mosogatógépet?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek