A dübörgő grillszezonra tekintettel a Daily Meal hívta fel a figyelmet egy összetevőre, amit a házi szakácsok méltánytalanul keveset használnak (vagy legalábbis nem akkor, amikor kéne), pedig nincs az a sütögetős étel, amit ne lehetne feldobni vele.
A majonéz új oldala
A világon kétféle ember létezik: aki imádja a majonézt, és aki ránézni sem tud. Ha az utóbbi csoportba tartozol, most akkor is igyekezz némi nyitottságot mutatni, mert még ha sült krumpliba tunkolva, vagy szendvicsbe téve nem is ízlik olyan nagyon, a grillezésnél így is beválhat, akármit is dobsz a tűzre. Bár a majonézpreferenciák országonként változnak, a Daily Meal szerint a célnak akármelyik ismert márka terméke megfelel.
Több fronton is segít
A grillezés során a majonéznek nemcsak a tányér szélén lehet keresnivalója. Ha ugyanis már a sütés közben is alkalmazod, abból egy csomó előnyöd származhat, például gazdagítja az ízeket és nem engedi, hogy a húsok értékes nedvei kiszivárogva az enyészetté váljanak. Mindehhez pedig csak annyit kell tenned, hogy amikor legközelebb grillezésbe fogsz, egy szilikonecsettel felviszel egy kevés majonézt a kajára, pontosan úgy, mintha olvasztott vajjal vagy olajjal tennéd ugyanezt.
Elfelejtheted a letapadást
Kevés idegesítőbb dolog van annál, mint amikor a hal, a cukkini vagy a padlizsán sütögetés közben a grillhez ragad, így hiába igyekszel óvatosan eljárni, a vendégeknek végül apró cafatokban kell felszolgálnod a fogásokat. Ha viszont az ételeken egy vékony réteg majonézt képzel, ez többé nem jelent majd problémát.
A majonéznek két másik tekintélyes előnye is van az olajjal szemben: nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a fűszerek még inkább megtapadjanak a húson, és mérsékeli a hirtelen fellángolások veszélyét. Szóval, igazából csak nyerhetsz vele!
Bizonytalan vagy, hogy melyik majonézt válaszd? Kattints ide, és eloszlatjuk kételyeidet!