Egy helyen is elég ellenőrizni az avokádót

Nem érdemes a közepét szorongatnod. Birizgáld máshol!

A Takeoutnak hála most megtudhatod, hol érdemes megnyomkodni az avokádót ahhoz, hogy elkerülhető legyen, hogy két hétig sziklaszilárd, majd fél nap alatt megrohadó termést válassz a boltban.

Félig szikla, félig moslék

A rengeteg avokádóteszter által végitapogatott és megnyomorgatott avokádók ugyanis gyakran csak a sok koszos ujjtól puhák középen, a barnás rétegek alatt pedig kőkemény és vízízű belbecs kerül elő otthon. Az ilyen félkész példányokon pedig már az sem segít, ha szobahőmérsékleten, papírzacskóban, almák között érleljük őket, mint egy pedáns tyúk.

shutterstock 301077383

Avokádóülep

A szokásosnál jóval nagyobb, irdatlan mennyiségű fűszer ellenére is ehetetlen guacamole-tragédiák elkerülhetők egy chicagói séf szerint, ha nem az avokádó közepét, hanem a gyümölcs  zöldség mirákulum legalját szorongatjuk meg. Ez ugyanis az a része az avokádónak, ami a legmesszebb van a szártól, tehát ez érik meg és puhul fel legutoljára.

Markold meg!

Ha a feneke kellemesen puha, az egész test megérett a fogyasztásra! Bár ha mindenki áttér az avokádó alulról szorongatására, valószínűleg ez a módszer sem lesz sokáig megbízható, hisz nem az érettséget, csak az erős avokádótapogatók markát jelzi majd egy puha ülep…

Mustra