10 ezer forintból is lehet otthoni edzőtermed

Kiválasztottunk hat fitneszeszközt, ami hasznos az otthoni tornázáshoz, és megnéztük, hol mennyibe kerül. Persze néhány tippet is adunk ahhoz, ha négy fal között vágnál bele az életmódváltásba.

Mostantól tényleg, de tényleg rendszeresen mozogsz majd? Válaszd ki a számodra megfelelőt; van, aki a futással szimpatizál, van, aki személyi edzőt fogad, van, aki az edzőteremben acélosítja az izmait, de nagyon sokan vannak, akik úgy érzik, otthonuk biztonságában tornáznak, mert nem szeretik a tömeget, viszonylag olcsó megoldásnak tűnik, és persze kényelmes is, hogy nem kell elzarándokolni egy terembe

Amire szükséged lesz

Persze rengeteg olyan, minden háztartásban fellelhető tárgyat felhasználhatunk az otthoni testmozgáshoz, amik nem éppen edzéshez készültek, de mi inkább maradtunk a kifejezetten sportoláshoz készült eszközöknél, és ezek kerültek fel a listánkra, amit nyilván lehet még bővíteni, ha valaki igényli:

  • kézi súlyzó
  • gumiszalag
  • ugrókötél
  • szivacshenger 
  • fitneszlabda
  • gumiszőnyeg

De már az is elég, ha csak két dolgot szerzel be a fentiek közül.

„Mindenképpen kell egy matrac, valamint kézi súlyzók. Öt kilóig kell eljutni, ettől lesz szép kerek a váll és formás a fenék. Akkor mindig nagyobb súlyra kell váltani, amikor a gyakorlatok már nem okoznak olyan nagy kihívást. Ha az egykilós nem elég, akkor jöhet a kétkilós és így tovább. Azért fontos a fokozatosság, hogy az ízületek hozzá tudjanak szokni a nagyobb terheléshez. A nagyon kemény gyakorlatokat 20-40 percnél tovább nem szabad csinálni, de ezen idő alatt mindent bele kell adni” - nyilatkozta nekünk korábban Péntek Enikő, a ZÓNA edzésprogram megalkotója. 

Mivel a gyakorlatokra könnyen rá lehet unni, ezért érdemes párhavonta újabb eszközöket beszerezni, akinek pedig az anyagi lehetőségei megengedi, és nem szenved helyszűkében sem, kardiogépeket is beszerezhet persze. 

„Egy jó kardiógép (szobabicikli, elliptikus futógép, futópad vagy taposógép) például nagyon hasznos tud lenni, és ha van pénzünk egy igazán jó minőségű termékre, akkor az egy egész életen át a társunk lesz.  Amennyiben pedig van egy kis szabad falfelület, érdemes beszerezni egy bordásfalat, sőt egy tükröt is, hiszen így jobban tudjuk követni, hogy szabályosan végezzük-e a gyakorlatokat” – tanácsolta nekünk Béres Alexandra, aki szerint egyébként személyiségfüggő, kinek jó az otthoni edzés, vagyis aki be tudja tartani a szabályokat, következetes, nyugodtan maradhat otthon, hiszen ezzel pénzt és időt is spórol. Aki viszont szeret társaságba járni, motiválja mások jelenléte, fél, hogy könnyen kizökkenti valami, akkor irány az edzőterem.

A kínálat

Először természetesen a sportáruházak weboldalait néztük végig a legolcsóbb termékek után kutatva, de nem értük be ennyivel. Diszkontláncok már egy ideje fitneszajánlatokkal indítják az évet, nincs ez másként idén sem. A körképbe a Lidl került bele, mert náluk csütörtökön érkezett az üzletekbe a sportkollekciójuk, és így van még rá esélyed, hogy maradt pár darab a ruhákból és az eszközökből. Az Aldiban is volt természetesen hasonló akció, csak pár nappal korábban, de ha szerencséd van, talán még elcsípsz a hasonlóan baráti árú termékekből. Hozzácsaptuk a Tchibót is, ami az előbbi két cégnél kicsit drágábban kínálja a termékeit, de a választék elég jó eszközökből és sportruházatból is. 

A végeredmény talán nem lep meg senkit, a Decathlonnál kell a legkevesebbet költenünk, utána a diszkontláncok következnek, és a legdrágábbnak a Hervis és Tchibo bizonyult, pedig volt termék, amit a weboldalaikon nem is találtunk. Hozzátesszük, a sportáruház üzleteiben azért valószínűleg sokkal szélesebb a kínálat.

   Decathlon Hervis Sports Direct Lidl Tchibo
Kézi súlyzó 990Ft 4 999Ft 1 580Ft 3 490Ft 3 295Ft
Gumiszalag 1 790Ft nincs 1 780Ft 1 999Ft 3 295Ft
Ugrókötél 790Ft 4 499Ft 1 185Ft nincs nincs
Szivacshenger 2 490Ft 3 699Ft 3 950Ft 3 499Ft 7 995Ft
Fitneszlabda 1 190Ft 2 999Ft 1 380Ft 2 799Ft nincs
Gumiszőnyeg 790Ft 6 995Ft 3 460Ft 1 999Ft 9 995Ft
Összesen 8 040Ft 23 191Ft 13 335Ft 13 786Ft 24 580Ft

Ha minden szükséges eszközt beszereztél, akkor nézd meg, milyen gyakorlatokat ajánl négy, általunk megkérdezett edző, vagy pörgesd végig a Szobafitnesz című sorozatunk videóit. Jövő héten pedig annak járunk utána, hol érdemes sportruházatot venni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek