Bár a hűtőben tárolt paradicsomok nem érnek és ízesednek tovább, és meglehetősen vízízűek maradnak, a fagyasztóra azért bátran oszthatunk szerepet, ha túl sokat szereztünk be a piacról, és kezdenek kicsit szétfolyni a paradicsomaink.
A fagyasztásra megfelelően felkészített, megmosott és gondosan megszárított, majd kicsumázott paradicsomok bőven menthetőek, ha még azelőtt akcióba lendül valaki, hogy rohadásnak indulnának. Közepes és nagyobb méretű jószágokkal érdemes dolgozni egyébként, és érdemes arra is figyelni, hogy ne érintkezzenek egymással a bezacskózott paradicsomok a fagyasztóban, meglepően amorf és nehezen kezelhető paradicsomokkal kell majd dolgoznunk ugyanis, ha nem zacskóztunk elég körültekintően.
Érdemes egyébként a levegőt is kipréselni a zacskókból hibernálás előtt, így akár fél évig is képesek megőrizni frissességüket a lefagyasztott paradicsomok. A szobahőmérsékleten úgy fél óra alatt felengedő paradicsomokat leginkább szószokhoz, levesekhez vagy egy jó pörkölthöz érdemes felhasználni, a külalakjukat – az ízükkel ellentétben - megviseli ugyanis egy kissé a fagyasztás/olvasztás folyamata