Ez a spenótos sült karfiol könnyű fogás az ünnepek utáni időszakban

Ha már túl vagy a karácsonyi tömegelésen, és egy kicsit alacsonyabb kalóriatartalmú fogásokban gondolkodsz, próbáld ki ezt a finomságot, ami egy klassz vajas pirítóssal jó kis vega vacsora lehet.

Köret és főétel is lehet.
Köret és főétel is lehet.lisegagne

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 10 deka mirelit spenót
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 evőkanál vaj (felolvasztva)
  • 10 deka érett cheddar lereszelve
  • 15 deka házi, durvára tört zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a karfiolt, közben a tejfölhöz add a fokhagymát és a vaj felét, majd ízesítsd sóval, barna cukorral és borssal. Ezek után add hozzá a spenótot, majd tedd a karfiolt kivajazott jénaiba. Arra mehet a sajt, majd a vaj másik felében megforgatott morzsa. Forró sütőben 15 perc alatt elkészül, köretként és főételként is finom. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek