Ez az egyszerű halas ragu akár ünnepi ételként is bevethető

Egy gyors halpörkölt, ami kapros gyúrt tésztával, de akár friss, sajtos gnocchival vagy zöldfűszeres párolt rizzsel is finom, és nem túl nehéz ünnepi fogás lesz.

Sokféle tengeri hallal készítheted.
Sokféle tengeri hallal készítheted.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka tengerihal-filé nagyobb darabokra vágva
  • olaj a sütéshez
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, gyömbér és frissen tört zöld bors
  • 15 deka mascarpone vagy natúr sajtkrém
  • 1 nagy ek. liszt
  • 1 tk. puha vaj
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 0.5 darab bionarancs leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

A becitromozott és besózott halszeleteket forgasd meg lisztben és pirítsd le egy kevés olajon, majd tedd félre. Egy evőkanál olaj és a vaj keverékén süsd meg kissé az apróra vágott hagymákat, ahhoz mehet a hal, a tejszín és fűszerek. Adj a keveréknek 10 percet, add hozzá a sajtot és narancslevet, és már tálalhatod is. A legegyszerűbb köret hozzá egy nagy adag sáfrányos-narancsos rizs. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek