Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

A gesztenyétől és a mazsolától csak még finomabb lesz.
A gesztenyétől és a mazsolától csak még finomabb lesz.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka pulykamellfilé
  • 2 ek. mascarpone
  • 20 deka sajtkrém
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 2 szál fehérrépa felkockázva
  • 30 deka mag nélküli szőlő
  • ízlés szerint só, fehér bors, tárkony
  • 2 ek. olaj
  • 20 deka főtt gesztenye kissé összevágva
  • 1 tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékok keverékére a fehérrépát és a húst, majd néhány perc puhulás után mehet hozzá a fehérbor is. Adj neki még 5 percet, majd fűszerezd, keverd bele a sajtkrémet és mascarponét, és ha összemelegedtek, vedd le a tűzről és add hozzá a szőlőt és a gesztenyét is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek