Még egy klassz karácsonyi menüsor az ünnepi finisre

Még most sem késő kitalálni, mi legyen a karácsonyi menü, és ha tanácstalan lennél, akad néhány ötletünk. Ahogy már megszokhattad, most sem a legbonyolultabb receptek közül válogattunk, inkább csupa egyszerűen összedobható, gyors, mégis különleges téli fogás közül.

Akárhogy is tervezted idén az ünnepeket, annyi már biztos, hogy nem egy wellnesshotelben fogod tölteni a karácsony napjait. Ha így van, valakinek a családból jó eséllyel össze kell majd dobnia valami ehetőt, és ha ez te vagy, a legjobb, ha átolvasod az alábbi listát, akár egy-egy gyors receptért, akár csak inspirációnak.

Előétel

Nyugodtan vesd be könnyű, meleg előételként ezt a padlizsánt: gyors, finom, és nem nehezít majd el a főfogások előtt. 

Leves

Még egy hallevestipp, ami még finomabb, ha többféle tengeri herkentyű kerül mellé a fazékba. Arra érdemes figyelned, hogy ne főzd túl egyiket sem, mert akkor gumis és kemény lehet bármelyik tengerből halászott alapanyag. 

Főétel

Vega és halimádó családtagok számára is vannak ötleteink, de akár mindkét finomság elfér a tányéron egy gazdag burgonyapüré és juharszirupos, karácsonyi fűszerekkel ízesített, sült zöldségek társaságában. 

Desszert

Ha nem vagy jó sütikben, de mégis készülnél valamilyen desszerttel, dobd össze ezt az extra gyors finomságot, töltsd elegáns kelyhekbe és öntsd nyakon vörösboros, téli fűszeres szilvaraguval. Nagyjából negyedóra alatt elkészülsz majd vele. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek