Gyors ünnepi édesség: császármorzsa vörösboros szilvaraguval, téli fűszerekkel

Egy kis gyömbér és fahéj pont elég ebbe a klassz gyümölcsös raguba, de még izgalmasabbá teheted frissen tört fekete borssal és szerecsendióval. Dobd össze a két ünnep között, ha valami gyors, mégis téli hangulatú fogást tálalnál.

Egy kis porcukor is elfér a tetején.
Egy kis porcukor is elfér a tetején.wakila

Hozzávalók 2 személyre

A raguhoz

  • 1 db vaj
  • 0.5 deci vörösbor
  • 35 deka szilva felkockázva
  • 15 deka aszalt szilva felkockázva
  • 1 csapott tk. mézeskalácsfűszer-keverék
  • 1 evőkanál szilvalekvár
  • 0.5 mokkáskanál
  • 2 evőkanál méz

A morzsához

  • 2.5 deci tej
  • 12 deka liszt
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 4 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 6 deka rumba áztatott mazsola
  • vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A ragu hozzávalóit forrald össze jól, majd tedd félre. 

A morzsához verd fel a tojások fehérjét, majd keverd el alaposan annak többi alapanyagát. Forgasd bele a fehérjét is, majd egy nagyob serpenyőben, kis lángon süsd mega forró vajon. Kanállal tépkedd falatnyi darabokra, majd a raguval és porcukorral tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek