Ezt a karácsonyi borlevest narancsos mazsolával tálaltuk

Nálunk gesztenyés kuglóffal a legnépszerűbb ez a gyors és nagyon finom leves, de akár gyömbéres vagy fahéjas kekszmorzsákkal is tálalhatod.

Egyszerű és elegáns fogás.
Egyszerű és elegáns fogás.NoSystem images

Hozzávalók 4 személyre

  • 0.5 bögre aranymazsola
  • 0.5 deci naracsszirup
  • 0.3 deci narancslikőr
  • 4 deci fehérbor
  • 3 deci víz
  • 3 deci tejszín
  • 8 ek. cukor
  • egy-egy csipet só, csillagánizs és fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A narancsszörpöt és likőrt keverd el, melegítsd össze és öntsd a mazsolákra. 

A leveshez forrald össze a bort a fűszerekkel és ízesítőkkel, majd add hozzá a tejszínt és ízlés szerint egy kevés vizet. Ha ezzel megvagy, el is készültél, ha sűrű krémlevesként tálalnád, egy evőkanál étkezési keményítővel sűrítsd be. A mazsolákkal a közepén tálald, de akár a szerecsendiós habgaluska is nagyon finom a tetején. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek