Így készül a mince pie vegán változatban

Jó sokáig eláll és nagyon finom karácsonyi nass a mince pie, amiből egy sűrű, forró borsodóval tökéletes karácsonyi desszertet varázsolhatsz.

Ha nincs hozzá formád, minimuffintepsiben is készítheted.
Ha nincs hozzá formád, minimuffintepsiben is készítheted.Sam Edwards

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 100 g kókuszolaj
  • 1 csapott tk.
  • 80 g cukor
  • 8 ek. hideg víz
  • 30 deka mince pie töltelék
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez keverj el egy reszelt almát, 0,3 deci konyakot kedvenc apróra vágott aszalt gyümölcseiddel és citrushéjakkal. Fűszerezd fahéjjal, gyömbérrel, szegfűborssal és egy kis cukorral, majd tedd félre. 

A többi hozzávalóból gyúrj tésztát és töltsd meg vele a formákat. (A minimuffintepsi is megfelelő.) Tedd negyedórára a hűtőbe, majd kanalazd bele a tölteléket, díszítsd a tetejét a tésztából megformázott karácsonyi mintákkal, majd előmelegített sütőben süsd készre mérettől függően legalább 20 perc alatt. Ha elkészült, szórd meg procukorral. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek