Belefér egy klassz ragu is karácsonykor: készíts szarvasragut vörös áfonyás rizzsel

Akár még egy szelet frissen sült, házi kenyér mellett is remek ez a vörösboros, áfonyás finomság, amibe nálunk egy kevés csillagánizs és szerecsendió is került az ünnepi hangulat megteremtése érdekében.

Burgonyával és gnocchival is tálalhatod.
Burgonyával és gnocchival is tálalhatod.Joff Lee

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma felkockázva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 kiló marhacomb felkockázva
  • 2 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 3 ek. vörösáfonya-lekvár
  • 20 deka erdeigomba-keverék
  • 1.5 deci vörösbor
  • 15 deka friss vagy aszalt vörös áfonya
  • ízlés szerint só, rózsabors, fahéj, szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékra a hagymát és a húsokat, majd 5 perc után öntsd alá a bort (és ha szükséges, egy kis alaplevet), fűszerezd és főzd kis lángon, lefedve legalább 60 percen át. Ezek után mehet hozzá a többi hozzávaló, amivel szintén kapjon még 10 percet. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek