Pimpeld juharsziruppal a gyökérzöldségeket, így lesz belőlük igazán ünnepi köret!

Egy nagy adag a kedvenc gyökérzöldségeidből, egy kevés vaj és juharszirup, és máris tökéletes köretet készítettél, ami egy egyszerű, joghurtban pácolt, grillezett csirkemell mellett a legfinomabb.

Egy kevés vanília és szerecsendió is jól áll neki.
Egy kevés vanília és szerecsendió is jól áll neki.aga7ta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 deka pasztinák hasábokra vágva
  • 30 deka répa hasábokra vágva
  • 30 deka cékla kissé előfőzve, hasábokra vágva
  • olaj a sütéshez
  • ízlés szerint só, gyömbér
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 1 fej fokhagyma megtisztítva
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a felaprított zöldségeket és a fokhagymegerezdeket, szórd meg sóval és őrölt gyömbérrel, és alaposan forgasd meg növényi olajban. Tedd a forró sütőbe és lefedve süsd meg majdnem egészen puhára, majd adj még neki 10 percet az alufólia nélkül is. Ha elkészült, egy kevés juharsziruppal forgasd össze, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek