Őrizd meg a narancs héját és kandírozd, segítünk!

Az elkészült narancshéjat később süteményekben, csokiba mártva, a délutáni tejeskávéd mellett vagy egy jó forró gesztenyekrémleves tetején érdemes megkóstolnod.

Pillanatok alatt elfogy.
Pillanatok alatt elfogy.Moussa81

Hozzávalók

  • 50 deka bionarancs héja felcsíkozva (a fehér része nélkül)
  • 1 kiló cukor
  • 2 liter víz
Recept idők

Elkészítés:

Áztasd a narancshéjakat hideg vízbe egy napra, majd főzz 2 liter vízből és cukorból cukorszirupot. Amikor elkészült, tedd bele a héjakat és főzd üvegesre a darabokat. Ha elkészültek, szárítsd meg őket egy rácson, és ha szeretnéd, mártsd őket étkcsokiba. Ha különleges gasztroajándékot készítenél, egy kevés tejszínnel és matchaporral elkevert fehér csokiba mártsd a darabokat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek