Diós-konyakos golyók – ha csak kevés időd van az ünnepi desszertre

Akár édesítővel is készítheted ezt az egyszerű édességet, ami egy sűrű csokoládészósszal desszert, anélkül pedig jó kis vendégváró lehet.

Kókuszba és színes cukorba forgatva is finom.
Kókuszba és színes cukorba forgatva is finom.Synergee

Hozzávalók

  • 250 g natúr krémsajt (szobahőmérsékletű)
  • 110 g olvasztott vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 3 nagy evőkanál dió durvára törve
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 1 mokkáskanál
  • 2 ek. konyak
  • 1 tk. diólikőr
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze a meleg vajat a krémsajttal, majd add a keverékhez sorban a többi hozzávalót. Keverd el alaposan és hűtsd addig, amíg formázható állaga lesz. Formázz belőle golyókat, majd ízlés szerint forgasd meg darált dióban, kakaóporban vagy kekszmorzsában. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek