Egy kis mandulalikőrrel még érdekesebb ez a lazacos-céklás főétel

Egy kevés likőr különleges aromát ad ennek a köretnek, ami akkor lesz igazán ünnepi, ha pirított mandulával a tetején tálalod. Egy kevés erdeigomba-ragut is készítesz mellé aszalt szilvával, még több izgalmas íz lesz az ünnepi tányérokon. Ha maradnál a céklás halszeleteknél, előételként érdemes tálalnod.

Ha vendégvárónak készül, ropogós kekszfalatokon tálald.
Ha vendégvárónak készül, ropogós kekszfalatokon tálald.Aleksandr_Vorobev

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka füstölt lazacszelet
  • 4 közepes darab főtt cékla felszeletelve
  • 6 deka pirított mandulaszelet
  • 1 cl mandulalikőr
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • só és bors
  • 2 teáskanál kapribogyó
  • 1 evőkanál vaj felolvasztva
Recept idők

Elkészítés:

Kissé szeleteld fel, helyezd el egy tányéron a halszeleteket, majd egy kevés kapribogyót is szórj az adagok tetejére. Az összevágott céklát tedd egy tálba, a kimaradt hozzávalókkal locsold meg, és tálalás után szórd meg ropogós mandulával a tetejét. Friss, vajas pirítóssal a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek