Hozzávalók 2 személyre
- 2 evőkanál levendulás méz
- 1 darab bionarancs héja és leve
- 1 marék megtisztított pisztácia
- 2 marék rukkola
- 4 ek. olívaolaj
- 2 tk. puha vaj
- 1 darab gránátalma
- 20 deka mozarellagolyó
- 40 deka megtisztított narancs és pomelo összevágva
- ízlés szerint só, bors, csilipor
- 2 nagyobb szelet lazac
Elkészítés:
Melegítsd fel a vaj és az olaj felét, és süsd meg benne a száraz, szobahőmérsékletű halszeleteket vastagságtól függően néhány perc alatt. Ezek után ízesítsd néhány csepp narancslével, sóval, borssal és a narancs héjából egy-egy csipetnyi adaggal.
A rukkolát forgasd össze a mozzarellagolyókkal és a gtánátalma magjaival. A maradék zsiradékot melegítsd fel, add hozzá a mézet, csilit, sót, narancshéjat, borsot és a maradék narancslevet, majd forgasd meg benne az alaposan megtisztított narancsot és pomelót. A langyos keveréket halmozd a rukkolára és tálald a hal mellett. A végén enyhén sós pisztáciával szórd meg a tetejét.