Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

Néhány perc elég mindkét oldalának.
Néhány perc elég mindkét oldalának.dulezidar

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 evőkanál levendulás méz
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • 1 marék megtisztított pisztácia
  • 2 marék rukkola
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 tk. puha vaj
  • 1 darab gránátalma
  • 20 deka mozarellagolyó
  • 40 deka megtisztított narancs és pomelo összevágva
  • ízlés szerint só, bors, csilipor
  • 2 nagyobb szelet lazac
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a vaj és az olaj felét, és süsd meg benne a száraz, szobahőmérsékletű halszeleteket vastagságtól függően néhány perc alatt. Ezek után ízesítsd néhány csepp narancslével, sóval, borssal és a narancs héjából egy-egy csipetnyi adaggal.

A rukkolát forgasd össze a mozzarellagolyókkal és a gtánátalma magjaival. A maradék zsiradékot melegítsd fel, add hozzá a mézet, csilit, sót, narancshéjat, borsot és a maradék narancslevet, majd forgasd meg benne az alaposan megtisztított narancsot és pomelót. A langyos keveréket halmozd a rukkolára és tálald a hal mellett. A végén enyhén sós pisztáciával szórd meg a tetejét. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek