Hozzávalók
- 1.3 kiló báránylábszár
- ízlés szerint só és bors
- 3 ek. olívaolaj
- 25 g puha vaj
- 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
- 10 deka zsemlemorzsa
- 8 deka apróra vágott datolya
- 1 csokor friss petrezselyem
- 0.5 darab citrom reszelt héja
Elkészítés:
A húsokat olajozd meg kissé, majd alaposan sózd és borsozd.
Olvaszd fel a vajat, süsd meg benne a hagymát és keverd el a többi hozzávalóval, majd sózd meg egy kissé. Éles késsel vágj óvatosan egy-egy kis zsebet a húsokba, majd töltsd meg az adagokat. Kösd össze egy madzaggal, majd süsd alufólia alatt másfél órán át. Hagyd egy kissé megpirulni a sutőben, és fólia alatt is pihentesd még legalább fél órán át a húsokat. Ha még ünnepibbé tennéd, alapléből fehérborral, egy kevés liszttel és rozmaringgal készíthetsz hozzá egyszerű mártást.