Ezt a mézeskalács-sajttortát a tél minden napján falnánk

Talán csak egy kis narancsos-narancslikőrös tejszínhab teheti még tökéletesebbé ezt a desszertet, ami ünnepi édességként is tökéletes, ha idén nem a hagyományosakban gondolkodsz.

Pekándióval, tejszínnel és karamellel érdemes díszítened.
Pekándióval, tejszínnel és karamellel érdemes díszítened.njgphoto

Hozzávalók

  • 17 deka mézes keksz
  • 0.5 bögre pekándió
  • 1 bögre cukor
  • 4 ek. vaj felolvasztva
  • 3 nagyobb doboz natúr krémsajt
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 1 nagy evőkanál mézeskalácsfűszer-keverék
  • 1 deci tejszín
  • 2 darab tojás
  • 1 nagy evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 csapott teáskanál
  • 4 evőkanál karamellszirup
Recept idők

Elkészítés:

Törj aprítógépben össze 1 nagy evőkanál cukrot, a kekszet és a pekándiót, majd add hozzá a vajat. Nyomkodd egy kisebb formába, és süsd 10 percen át az alapot.  

A többi hozzávalót egy robotgéppel alaposan dolgozd el egymással, majd öntsd a tésztára, és vízfürdőben süsd készre közepes lángon 40 perc alatt. Hagyd a formában kihűlni. Felszeletelve, karamellel díszítve érdemes tálalnod. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek