Ezek a klassz, aromás téli fűszerek nem csak egyetlen sütiben, a mézeskalácsban működnek jól, prímán elférek a viszonylag semleges magvak mellett is. Sós és édes falatkák egyben, úgyhogy nagyon izgalmas nassolnivalók kerülnek majd a csomagba.
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 bögre olajos magkeverék
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál porcukor
- 1 evőkanál őrölt gyömbér, fahéj, kardamom, csillagánizs (összesen 1 evőkanálnyi)
- 1 teáskanál vaj
Elkészítés:
Válassz ki megajándékozottanként egy-egy bögre olajos magvat a kedvencei közül. Forgasd át a magvakat egy kis felmelegített vaj, só és cukor keverékén, majd még melegen mehetnek rájuk a fűszerek, és keverd el azokkal is. Ha egy kicsit pirítanád, tedd sütőpapírra, és mehet a 180 fokos sütőbe úgy negyedórára. A legfontosabb, hogy adj nekik időd kihűlni, mielőtt becsomagolnád. Ha még érdekesebbé tennéd, néhány aszalt gyümölcsöt vagy egy kis kanál cayenne-borsot is adhatsz az izgalmas mixhez.