Mézeskalácsfűszerekbe forgatott magvak – ebből csomagolj mindenkinek!

A magvak szuperegészséges rágcsálnivalók, ezért tökéletesek vendégvárónak, és egészséges ajándékként is. Főleg, ha egy kis mézeskalács-aromát is kapnak. Nálad még a legnagyobb egészségmániásoknak is jut majd valami különlegesség, ráadásul úgy, hogy negyedóra alatt dobtad össze az egészet.

Ezek a klassz, aromás téli fűszerek nem csak egyetlen sütiben, a mézeskalácsban működnek jól, prímán elférek a viszonylag semleges magvak mellett is. Sós és édes falatkák egyben, úgyhogy nagyon izgalmas nassolnivalók kerülnek majd a csomagba.

GettyImages-157510986
SilviaJansen

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 bögre olajos magkeverék
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér, fahéj, kardamom, csillagánizs (összesen 1 evőkanálnyi)
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Válassz ki megajándékozottanként egy-egy bögre olajos magvat a kedvencei közül. Forgasd át a magvakat egy kis felmelegített vaj, só és cukor keverékén, majd még melegen mehetnek rájuk a fűszerek, és keverd el azokkal is. Ha egy kicsit pirítanád, tedd sütőpapírra, és mehet a 180 fokos sütőbe úgy negyedórára. A legfontosabb, hogy adj nekik időd kihűlni, mielőtt becsomagolnád. Ha még érdekesebbé tennéd, néhány aszalt gyümölcsöt vagy egy kis kanál cayenne-borsot is adhatsz az izgalmas mixhez.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek