Extra az egészben, hogy a sajtok után marad egy zamatos fűszerolaj, amit salátákra is elhasználhat az ember. Ezeket a szuper ízekkel tuningolt sajtokat nem érdemes a fondübe dobni, legjobb, ha néhány szelet almával és pirítóssal fogynak el, hogy semmi ne nyomja el a fűszeres aromákat.
Hozzávalók 1 adaghoz
- 10 deka kecskesajt
- 2 deci olívaolaj (vagy amennyitől megtelik az üveged)
- 1 mokkáskanál fokhagymapor, oregánó, csilipehely, rózsabors (fűszerenként)
- 1 kisebb csésze aszalt paradicsom
Elkészítés:
Nálunk kecskesajt, nálad lehet camembert, juhsajt, gomolya és kéksajt, de akár mozzarella is.
Nálunk fokhagyma, oregánó, csilipehely, rózsabors és aszalt paradicsom lesz a kísérője, nálad lehet lilahagyma, borókabogyó, fekete bors, mustármag, zsálya, pesto, citrushéj és méz, vagy a megajándékozott bármelyik kedvenc fűszere.
A recept egyszerű: tedd a sajtot az üveg aljára, majd mehetnek bele a fűszerek, a paradicsom, és öntsd fel az olajjal. Szuper lesz egy-egy olyan napon, amikor semmi kedve nincs az embernek főzni. Elég egy pár szelet pirítós és néhány falat friss zöldség, és tökéletes egyszerű vacsora lesz belőle.