Így áprilisban nemcsak a spárgának vagy az újhagymának van itt az ideje, de a spenótnak is. A csirkemellről pedig régóta tudjuk, hogy az egészséges étrend alapja, így hát mi mást is dobnánk össze ezekből, mint egy jó kis spenóttal és mozzarellával töltött csirkemellet.
Hozzávalók:
- 3 db csirkemellfilé (lehetőleg jó nagy, könnyebb vele dolgozni)
- 400 g mozzarella
- 20-25 dkg friss spenót a töltelékbe
- 500 g spenót a hús tetejére
- 2 db tojás
- fél csésze zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- olívaolaj
1. Fél evőkanál olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a zúzott fokhagymát. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
2. Pár pillanat, és mehet is rá a felvágott friss spenót, ami 1-2 perc alatt összeesik – akkor levesszük a tűzről.
3. Hozzákeverünk 200 g apróra vágott, picit megsózott mozzarella sajtot.
4. A csirkemellbe a vastagabb végétől zsebet vágunk. Ügyelünk arra, hogy nehogy szétszakadjon közben a hús. Ha nagyjából kész, az ujjainkkal rásegítve alakítjuk ki a végső formáját, hogy tölthető legyen. Sózzuk és borsozzuk.
5. Beletöltjük a spenót-mozzarella keveréket. A nyílást fogpiszkálóval vagy hústűvel lezárjuk.
6. Először a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában is megforgatjuk.
7. Kiolajazott tepsibe tesszük, befújjuk egy kis olajjal, és előmelegített sütőben sütjük 20 percig.
8. 20 perc után kivesszük a csirkemellet, rátesszük a többi spenótot.
9. Mindegyik csirkemellre egy-egy szelet vastagabb mozzarellát helyezünk. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a mozzarella meg nem pirul.