Ezt edd, ha inkább valami könnyűre vágysz húsvétkor

Olvasási idő kb. 2 perc

A Dívány könnyű receptjei közül ez az egyik kedvencünk.

Így áprilisban nemcsak a spárgának vagy az újhagymának van itt az ideje, de a spenótnak is. A csirkemellről pedig régóta tudjuk, hogy az egészséges étrend alapja, így hát mi mást is dobnánk össze ezekből, mint egy jó kis spenóttal és mozzarellával töltött csirkemellet.

Lehet finom a könnyű is
Lehet finom a könnyű iskh

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemellfilé (lehetőleg jó nagy, könnyebb vele dolgozni)
  • 400 g mozzarella
  • 20-25 dkg friss spenót a töltelékbe
  • 500 g spenót a hús tetejére
  • 2 db tojás
  • fél csésze zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • olívaolaj

1. Fél evőkanál olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a zúzott fokhagymát. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

2. Pár pillanat, és mehet is rá a felvágott friss spenót, ami 1-2 perc alatt összeesik – akkor levesszük a tűzről.

3. Hozzákeverünk 200 g apróra vágott, picit megsózott mozzarella sajtot.

4. A csirkemellbe a vastagabb végétől zsebet vágunk. Ügyelünk arra, hogy nehogy szétszakadjon közben a hús. Ha nagyjából kész, az ujjainkkal rásegítve alakítjuk ki a végső formáját, hogy tölthető legyen. Sózzuk és borsozzuk.

5. Beletöltjük a spenót-mozzarella keveréket. A nyílást fogpiszkálóval vagy hústűvel lezárjuk.

6. Először a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában is megforgatjuk.

7. Kiolajazott tepsibe tesszük, befújjuk egy kis olajjal, és előmelegített sütőben sütjük 20 percig.

8. 20 perc után kivesszük a csirkemellet, rátesszük a többi spenótot.

9. Mindegyik csirkemellre egy-egy szelet vastagabb mozzarellát helyezünk. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a mozzarella meg nem pirul.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek