Recept 8 táskához
• ½ kg spenót
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 3 ek olívaolaj
• só
• víz
• frissen őrölt fehér bors
• csipet szerecsendió
• 5 dkg feta sajt
• 1/2 kg bolti leveles tészta
• 2 tojássárgája
A spenótot készítsd el az alaprecept alapján az itt szereplő arányokkal (a linkjét megtalálod lent).
A leveles tésztát (ha fagyasztott, olvaszd ki) tedd lisztezett deszkára, és lisztes kézzel egy kicsit gyúrd át. Így nem fog nagyon megemelkedni sütéskor.
Nyújts belőle 15 cm széles, hosszú téglalapot – a legjobb, ha ezt 2 részletben csinálod, egy táskához kb. 15x20 cm-es tésztára lesz szükséged. Tegyél a spenótos töltelékből minden téglalap közepére kb. 2 evőkanálnyit a rövidebb oldalával párhuzamosan elrendezve, morzsolj rá fetát.
A töltelék egyik oldalán kend meg a tészta szélét tojássárgájával, hajtsd rá a tészta másik végét úgy, hogy a tojás legyen a ragasztó. Keskeny téglalapot kapsz. Nyomkodd le a tészta széleit, és éles késsel vágj 4 rést keresztben a táskán. Kend meg a táskákat tojássárgájával, és told őket 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 15 percig, amíg szép aranysárga lesz. Langyosan fogyasztható.
spenótos linkek:
Fokhagymás-olívás spenót (alaprecept)