Ripsz-ropsz karácsonyi menü - kuszkusz

Olvasási idő kb. 1 perc

xmas_kuszkuszUnod már a rizst és a majonézes krumplit? Vállalj be egy kicsit merészebb köretet Karácsonyra is! Mandulával, aszalt gyümölcsökkel igazi ünnepi ételt készíthetsz belőle.

cikk-tipus-recept

A kuszkusz Észak-Afrikában a legelterjedtebb, de ma már felküzdötte magát a tányérunkra a világ minden szegletében. Nem véletlen, tápláló, ízletes és sokrétűen fűszerezhető köretről van szó. Nem árt néha egy kis változatosság.
 

Ünnepi kuszkusz

• 50 dkg kuszkusz
• 1 l víz
• ½ citrom frissen facsart leve
• 1 tk só
• 2 ek olívaolaj
• 1 ek vaj
• 20 dkg aszalt füge
• 15 dkg aszalt sárgabarack
• 15 dkg mandula
• 1 nagy csokor korianderzöld


Az asztalt gyümölcsöket vágd 1x1 cm-es darabokra, a mandulát aprítsd durvára.
Egy nagy lábosban forrald fel a vizet sóval, olívaolajjal és a citromlével. Amikor felforrt, zárd el alatta a lángot, öntsd a lábosban a kuszkuszt, keverd meg és gyorsan fedd le. 10 perc múlva villával pergesd szét a puha szemeket, keverd hozzá a vajat és az aszalt gyümölcsöket, a mandulát és a frissen aprított koriandert. Azonnal tálald.

cikk-tipus-linkek

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek