Az egyik a dél-amerikai változat, ami egy kukoricalisztes kenyérlepény féle, és felcsavarva mindenféle zöldséggel, esetleg hússal töltik. A másik a spanyol tortilla, amiben nyers krumpliszeleteket sütnek többek között serpenyőben, majd tojással öntik le. Az alapötlet a spanyoloktól vettem, egy nagyon tartalmas, laktató reggelink lett belőle.
Hozzávalók 4 főre:
2 szem héjában főtt krumpli
1 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
4 tojás
1 pici chili
só, bors
A szalonnát vágd apró kockákra, és serpenyőben olvaszd ki a zsírját. Karikázd fel a hagymát és a megpucolt krumplit is, és szórd a szalonnára. Óvatosan kevergetve pirítsd addig, amíg a hagyma megpuhul, a krumpli pedig szép piros lesz. Sózd, borsozd, és szórd rá a vékony szeletekre vágott chilit.
Verd fel enyhén a tojásokat, és öntsd a serpenyőbe. Süsd meg, de vigyázz, hogy ne szárítsd ki nagyon. Nekem nem volt itthon, de nagyon finom lett volna hozzá egy csokor petrezselyem a tojással együtt ráöntve.