Hozzávalók
• 10 dkg jó minőségű keserű csokoládé
• 120 ml tej
• ½ ek kukoricakeményítő
• ½ tk őrölt fahéj
• 2 tojássárgája
• 4 tojásfehérje
• 1 ek puha vaj
• 8+2 dkg porcukor
Vajazz ki 4 souffléformát vagy 4 kisméretű hőálló edényt, és szórd meg őket 2 dkg porcukorral (mintha kiliszteznéd). A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A gőzfürdőhöz tegyél vizet egy lábosba, és erre egy akkora tálat, ami pont lefedi a lábost. Forrald fel a vizet, és a gőz fölött a tálban olvaszd fel a csokoládét.
Egy másik lábosban keverd simára a kukoricakeményítőt a tejjel, lassú tűzön forrald fel. Kevergesd folyamatosan, hogy ne legyen csomós. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a langyos csokit. Hagyd langyosra hűlni, és keverd hozzá a kissé felvert tojássárgákat.
A tojásfehérjéket kezdd el felverni elektromos habverővel, fokozatosan szórd bele a 8 dkg porcukrot, és verd kemény habbá. Laza mozdulatokkal keverd a fehérjehabot a csokoládés masszához. Oszd szét a habos krémet a 4 formába (fontos, hogy a formák megteljenek). Tedd a sütőbe 12–15 percre, amíg felemelkednek a felfújtak. Azonnal fogyasszátok! A masszát néhány órával előbb is elkészítheted. Tárold a hűtőben, de sütés előtt 20 perccel vedd ki, hogy felengedjen.