Írjátok meg nekünk, milyen nyári ételről olvasnátok szívesen, vagy mi az a kedvenc étel, amelynek receptjét szeretnétek megszerezni, de eddig sehogy sem sikerült. Előkerítjük, megszerezzük, kitaláljuk és megosztjuk veletek!
Saláta fügével – hozzávalók 4 személyre:
vegyes salátafélék (fejes, lollo rosso, madársaláta )
4 gyönyörű, érett lila füge
egy marék dió
4 szelet prosciutto
frissen reszelt Parmigiano-Reggiano (paremzán sajt)
Vinaigrette
2 tk mézes mustár
1 ek balzsamecet
4 ek olívaolaj
frissen őrölt vegyes bors
A diót száraz serpenyőben pirítsd meg. A salátaleveleket mosd meg, tépkedd és keverd össze. A fügéket szintén mosd meg és negyedeld. A vinaigrettéhez a mustárt a balzsamecettel keverd el, add hozzá az olajat, és alaposan keverd ki, hogy sűrű, szinte krémes öntetet kapj, majd ízesítsd egy kis frissen őrölt borssal.
Állítsd össze a salátát: a salátaleveleket az öntettel keverd össze, majd oszd négy részre. Egy adaghoz egy szelet prosciuttót tépj darabokra, keverd a salátához, rendezd el rajta a négy részre vágott fügét, nagy lyukú reszelőn reszelj rá parmezánt, és szórd meg a pirított dió negyedével. Ezt négyszer ismételd meg.