Hagyományosan a carpaccio hajszálvékonyra szeletelt, nyers hús (marha, borjú), esetleg tonhal, melyet előételnek szolgálnak fel olasz barátaink. Elég az alapokat megtartani, vagyis, hogy a felhasznált alapanyag nyers maradjon, és mennyei carpacciót kreálhatsz zöldségekből is.
Ez a cukkinicarpaccio impozáns előétel, egy többfogásos ebéden egyéb köretek mellett helyettesíthetsz vele salátát, vagy pár szelet pirítóssal könnyű vacsoraként is fogyasztható.
Hozzávalók 4 személyre előételnek (vagy 2-nek vacsorára)
1 nagyobb cukkini
1 citrom
2 ek olívaolaj
citrombors
só
1 marék mandula
parmezán sajt
A cukkinit mosd meg, és hosszában zöldséghámozóval vagy uborkaszeletelővel vágj belőle szeleteket. Ezeket rendezd el egy tálon.
A citrom héját reszeld le, szórd a cukkiniszeletekre, majd hintsd meg egy kevés (kb. ½ tk) citromborssal és ugyanennyi sóval.
1 ek frissen facsart citromlevet keverj el 2 ek olívaolajjal, és ezzel locsold meg a cukkinit. Hagyd állni legalább félórát. Fogyasztás előtt hintsd meg durvára aprított mandulával és zöldséghámozóval farigcsált parmezánszeletekkel.